Haaste_edited.png

Kirjominen on koukuttavaa. Siihen ei tarvita aiempaa kokemusta - kaikki on oikein ja mikään ei ole väärin.  

 

Osallistu kirjomaan lautasliina omalle läheisellesi tai vapaaehtoisena ilahduttamaan Palvelutalo Hopeakuun asukkaita omalla kotitarinallasi.

 

Asuuko muistisairas läheisesi palvelutalossa, hoivakodissa tai omassa kodissa? Koronaepidemian aikana kaikki tapahtuu nyt etänä. Yhdessä tekeminen oman läheisen kanssa on tällä hetkellä melkein mahdotonta, mutta etäyhteys mahdollistaa keskustelun ja voidaan jutustella kodin merkityksestä hänen kanssaan.

Tai sinä tuntematon vapaaehtoinen. Voisitko sinä ajatella kirjovasi The Lautasliinan lahjoituksena ja ilahduttamaan Palvelutalo Hopeakuun asukkaita?  Lahjoitetun lautasliinan mukaan voitte liittää oman kotitarina yhdellä lauseella: Koti on _______ ?

Kirjontatarvikkeiden helppoa hankkimista varten käsityö- ja korutarvikkeiden nettikauppa Helmikauppa.com on rakentanut The Lautasliina-kirjontapaketin, jossa on valmiina kaikki mitä lautasliinan kirjomiseen tarvitaan.

Löydät paketin tästä linkistä:

https://www.helmikauppa.com/kirjontapaketti-kangas-langat-kehys-neulat-p-16963.html

 

 

 

 

 

Mitä kotona olemisen tunne tarkoittaa muistisairaalle ihmiselle?

 

Mikä on koti?

Mitä ajatuksia sana "koti" tuo mieleen?

Keräämme muistisairaiden ihmisten kirjottuja kotitarinoita

facebook-sivuillemme. 

Haastamme kaikenikäisiä mukaan kirjomaan!  

Jos haluat lahjoittaa kirjotun lautasliinan, sen voi lähettää:

Palvelutalo Hopeakuu 

Palvelutalovastaava Katja Konttinen

 Friisinkalliontie 10

02210 Espoo


Loppusyksystä järjestämme The Lautasliina – kirjotut kotitarinat näyttelyn.

20200517_171621_edited.jpg

Voisitko sinä ajatella kirjoa The Lautasliinan lahjoituksena ja ilahduttamaan Palvelutalo Hopeakuun asukkaita? Haastamme kaikenikäisiä kirjomaan! Käsityönopettajia haluamme myös innostaa tekemään oppilaiden kanssa kirjottuja lautasliinoja Palvelutalo Hopeakuun asukkaiden iloksi. Hopeakuun henkilökunta on kerännyt asukkaiden toiveita eri teemoista, mitä lautasliinaan voisi kirjoa:

Metsän eläimiä, koira, kissa, sukset, luistimet, palkintopokaali, pullapitko, kallio, kiviä, Pelastusarmeijan pata, punaisia ruusuja, keltaisia omenoita, maalaistalon elämää, punainen mökki mäen päällä, kaksihaarainen koivu, kielo, sinivuokko, päivänkakkara, lintuja, papukaija, kahvipannu, hattu.

Asukkaiden lempivärejä: Keltainen, punainen, sininen, violetti ja roosa.

leivos%203_edited.jpg